A tér mindent számontart

interaktív beavató improvizációs táncszínházi előadás

A tér használata, az együttes komponálás, a többiekhez való igazodás, viszonyulás ráébreszti az embert olyan sajátosságaira, melyekkel azelőtt nem feltétlen volt tisztában.

Az improvizációs előadásunkat beszélgetés és játékok követik. A beszélgetés során közösen próbálunk rájönni arra, hogy miben rejlik az improvizáció lényege, varázsa, és hogy mit jelent az előadók és a közönség számára, ami a színpadon történik. A közös játékokkal megmozgatjuk a közönséget, akik így maguk is kipróbálhatnak pár improvizációs gyakorlatot. Majd végül, de nem utolsó sorban lehetőséget adunk a közönség kezébe: egy rövidebb etűd erejéig rendezővé/koreográfussá válhatnak, és instrukciókat adhatnak táncosainknak, akik ezen „játékszabályok mentén” improvizálnak még egyet a búcsú előtt.

A foglalkozás proaktív párbeszédre, közös gondolkodásra és megosztásra hívja a résztvevőket, és nemcsak a beszélgetésbe vonjuk be közönségünket, de a művészekkel közösen végzett csoportos játékokon és feladatokon keresztül el is kalauzoljuk őket.

Az előadás időtartama 20 perc, a beszélgetésé és játékoké 45 perc, a második (nézők által “rendezett”) előadásé 15 perc.

Ajánlott korosztály: 10-99 éves korig.

Előadják a Willany Leó Társulat táncművészei és zenészei.

Művészeti vezető és foglalkozásvezető: Grecsó Zoltán

Az előadás az elmúlt években itt járt: Babar, Balatonfenyves, Bánkitó Fesztivál, Bánya Köztér, Erzsébetligeti Színház, győri középiskolák, Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola, Kolorádó Fesztivál, Mirandolina Alapítvány, MOM Kult, Nagymarosi Művelődési Ház, Öregiskola / Nagykovácsi, Punktum Galéria, Rév8 – Rákóczi tér, Veresegyháza, Veszprémi Petőfi Színház.

Legyél te is Willany Leó támogató!

Támogasd rendszeres szerdai Trafós estjeinket, kutatásaink és új előadásaink létrejöttét, beavató programjainkat, tervezés alatt álló oktatási projektünket – általában működésünk és fennmaradásunk! Banki átutalással tudsz segíteni nekünk – kérlek, hogy a közlemény rovatba az “ADOMÁNY” szót írd be! 

OTP Bank Nyrt.

HUF: 11701011-21454246-00000000

IBAN: HU24 1176 3017 1721 5880 0000 0000

SWIFT: OTPVHUHB

Köszönjük a bizalmad!