Willany Leó x

térspecifikus improvizációs előadások

Társulatunk előszeretettel működik együtt kulturális intézményekkel, művészeti helyszínekkel, más táncos, zenész közösségekkel. Célunk, hogy minél több ember számára elérhetővé tegyük azt a különleges élményt, amit az improvizációs művészet nyújt. Ezen alkalmakkal gyakran köztereken, szokatlan helyszíneken lépünk fel, általában 4-5 táncművész és 1-2 zenész közreműködésével.

Egymásra hangolódás, együttműködés, figyelem, elfogadás, tolerancia. Ezek mind az improvizáció alapjai. Játékosság, humor, dráma, teatralitás. Ezek mind a Willany Leók jellemzői. Szabadság a színpadon, szabadság a “zenészárokban”, szabadság a közönségben. 

Akik még sosem láttak kortárstáncot, vagy azt hitték, nem érthetik, azoknak a Willany Leó alkalmak egyszerre hozzák elő a kíváncsiságukat és egyfajta kellemes megnyugvást is adnak − itt a “koncepciót” nem érteni kell, hanem megélni. Minden egyszeri és megismételhetetlen, és mégis otthonos a maga módján. Természetes, mikor valaki elneveti magát, kikacsint, erőn felül összpontosít, megszólal vagy énekel egy sort. Hiteles minden mozdulat, minden hang, hiszen minden az adott pillanatban születik meg. Az improvizáció maga a meztelen tánc − amiben a közönség is együtt tud élni a “színpadon” zajló eseményekkel.

Az előadás időtartama 30-35 perc.

Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig.

Előadják a Willany Leó Társulat táncművészei és zenészei

Produkciós vezető: Pallag Sára

Művészeti vezető: Grecsó Zoltán

A Willany Leó munkatársai: Oberfrank Réka és Szilágyi-Pallag Emese

2020-tól kezdve eddig itt táncoltunk:

II. Kalászi Kultúrpiknik, A mi terünk/Our Space, ArtKert Összművészeti Fesztivál, ARTplacc Művészeti Napok, Artus, Budapesti Őszi Fesztivál, Hősök tere, K6 Galéria, Kálvin tér, Kertvárosi Vigasságok – Erzsébetligeti Színház, Kolorádó Fesztivál, Kós Károly Művelődési Központ és Könyvtár Kerthelyiség, Klauzál tér, Központ, Lumen, Magyar Nemzeti Múzeum, Mammut Tető, MANK Artporta – Művészetek Völgye, Ozora Fesztivál, Pontoon, Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény, Szabihíd, Szabihíd-OFF / Our Space, Szentendrei Régi Művésztelep, Sziget Fesztivál, Szimpla, Teleki tér, TE! Terézvárosi Fesztivál, TOBE Galéria,  TRIP, Tű fokán Fesztivál, Waldorfeszt

Társaink voltak több alkalommal a Flying Bodies és SUB.LAB.PRO táncművészei.

Legyél te is Willany Leó támogató!

Támogasd rendszeres szerdai Trafós estjeinket, kutatásaink és új előadásaink létrejöttét, beavató programjainkat, tervezés alatt álló oktatási projektünket – általában működésünk és fennmaradásunk! Banki átutalással tudsz segíteni nekünk – kérlek, hogy a közlemény rovatba az “ADOMÁNY” szót írd be! 

OTP Bank Nyrt.

HUF: 11701011-21454246-00000000

IBAN: HU24 1176 3017 1721 5880 0000 0000

SWIFT: OTPVHUHB

Köszönjük a bizalmad!