Loyalty to Art / Budapest vol. 1.

View Calendar
2021.12.04. 17:30 - 20:00

Loyalty to Art / Budapest vol. 1.

Csatlakozz a nemzetközi Loyalty to Art közösséghez és légy részese egy olyan támogatói körforgásnak, melyben tudatos költéseiddel művészeti projektek koproducere lehetsz. Egy olyan hálózat alakítója, aki hétköznapi vásárlásaival is egyszerűen segíthet.
Ha adsz, kapsz is. Oda-vissza működő kölcsönös támogatást – anyagi és szellemi értelemben egyaránt. Lehetőséget vállalkozások hatékony működésére, új művészeti alkotások létrehozására és számtalan klassz élmény közös átélésére. Együtt vagyunk egymásért. 

Loyalty to Art / Budapest vol. 1. 

2021.12.04. 15:00-22:00 / Szimpla Kert

1075 Budapest, Kazinczy u. 14. 

www.szimpla.hu

“A 2020-as év sok szempontból szólt szociális életünk átértékeléséről. A mentális kikapcsolódást lehetővé tevő művészeti élmények iránti általános keresési aktivitásunk megnőtt: rájöttünk, hogy a kulturális események és a különböző művészeti ágak valójában mennyire nélkülözhetetlen szerepet is játszanak mindennapi életünkben. Hiszen nem igazán tudunk hangok, képek, mozdulatok nélkül létezni és szükségünk van a közösen átélhető katartikus pillanatokra, amiket kedvenc alkotóinktól kapunk. De nekik is szükségük van ránk, kultúrafogyasztókra. Együtt vagyunk egymásért. Erről szól a kölcsönösség varázsa és a lojalitás ereje. “

Hogyan érhet körbe az alkotói és gazdasági szándék akár egy pohár üdítő vagy egy hangszerkiegészítő megvásárlása által? Hogyan válhatnak személyes vásárlási kiadásaid koprodukciós hozzájárulássá? Közel másfél évnyi előkészítő munka után most végre elérkezett az idő arra, hogy kipróbálhassuk ezek gyakorlati tesztelését.

Töltsd velünk a Loyalty to Art nemzetközi platformalakító budapesti tesztalkalmát és segítsd tudatos vásárlásoddal új művészeti kezdeményezések megvalósítását. Legyél te is ArtApper!

A belépés ingyenes, de egyéni fogyasztásoddal a projektben résztvevő művészek jövőbeni munkáját támogathatod.

Willany Leó: Unique Spiritual Experience [USE]
@ Loyalty to Art / Budapest vol. 1. 

Willany Leó Improvizációs Táncszínház 2007-ben a Takarékossági világnapon, október utolsó munkanapján kapta nevét. A köznapi kifejezés leginkább a szülők körében használatos, a gyermekek fektetésénél hangozhat el, mikor lekapcsolják a villanyt. A Willany Leó közösség tagjai immár 14 éve szakadatlanul gyakorolják ezt a rituálét.

Az előadók akár táncolnak, akár zenélnek, mindenképpen improvizálnak. Így az előadások letisztultak és őszinték: jelmezek és díszletelemek nem feltétlenül részei eszköztáruknak, ugyanakkor az alkotók mindent megmozgatnak, amit magukban találnak. Így minden este megismételhetetlen.

Vajon hogyan szabadítható fel a test és a lélek? Hogyan használhatóak a vizualizáció és az imagináció eszközei tudattágításra? Hogyan segíthet a bodywork és néhány egyszerű technika mindezek megélésében? A Unique Spiritual Experience [USE] fantázianévre hallgató interaktív táncszobában az érdeklődők különleges és mélyreható tapasztalatok részeseivé válhatnak. Az élmény intenzitása egyénenként változik: a jó közérzettől a transzélményig bármi megtörténhet. A Willany Leó táncművészei által kidolgozott biztonságos metodika elvarázsol bennünket: általa egy másik világba utazhatunk, miközben segíthetjük elménk hatalmas erejének irányítását is.

Loyalty to Art / Budapest vol. 1. esemény keretein belül a Willany Leó a hiraeth tervezői márkával együttműködve szeretné még egyedibb atmoszférájúvá tenni a USE-élményt. A táncosok és a Lénárdt Laura által tervezett ruhák összefonódásának végeredménye a nemes egyszerűség eleganciájának fenntartható értékként való megjelenítése. A tudatos művész, a tudatos alkotó, a tudatos vásárló: azaz a tudatos ember, a mai korszellem eszménye.

Lénárdt Laura színésznő 2019-ben döntött úgy, hogy korábbi hobbiját vállalkozássá fejleszti – így született meg a hiraeth, amely kiselejtezett, megunt ruhák újragondolására fókuszál. Laura ismerősöktől, turkálókból szerzi be a haszontalannak tűnő ruhadarabokat, melyek aztán egyedi darabként születnek újjá a kezei között. A hiraeth célja a szemléletformálás, a tudatos vásárlásra nevelés, a divat újragondolt és fenntartható eszköztárával.

Bővebb információ:

Loyalty to Art / Budapest vol. 1. FB event: https://www.facebook.com/events/683432165970511

www.loyaltytoart.com

https://www.facebook.com/ArtApp-Methodology-103944788413424

TRAILER
https://www.facebook.com/ArtApp-Methodology-103944788413424/videos/797718837513360