scroll down

ˇ

Grecsó Zoltán táncművész 2008-ban létrehozott egy szabad, alkotói és közösségi teret, ahol a táncosok kipróbálhatták magukat. Ez az elmúlt 11 év alatt kinőtte magát, és a résztvevő táncosok és zenészek hétről-hétre közösen írt improvizatív jam naplójává vált. A Trafóban minden szerdán  belecsöppenhetsz az előadók gátlástalanul őszinte vallomásaiba mindennapi kétségeikről, szerelemről, elmúlásról, életről: mindez tánccal, zenével, fénnyel írva, egymásra reagálva és összefonódva.

,,A Willany Leónak – és ezáltal az improvizációnak – megvan az a varázsa, hogy pillanatok alatt képes meghódítani a közönséget; ha valaki eddig félt is a kortárs tánctól, most jó eséllyel belehabarodik, mert nem létezik, hogy függetleníteni tudja magát a játék elemi erejű szívóhatásától. Ha tehetném, beavatási szándékkal nem is feltétlenül kész műveket, hanem a (minőségi) táncimprovizációt vinném közelebb a közönséghez. Itt sokkal inkább elcsíphető és megérthető a mozdulat, a jelenlét súlya és jelentősége, mint sok pozdorjaszáraz invenciótlan tömegkoreográfiában.”
Králl Csaba, Élet és Irodalom  LXIII. évfolyam, 15. szám, 2019. április 12.

< 2019 >
Szeptember
«
»
  • Nincs esemény

alapítók

Grecsó Zoltán

Grecsó Zoltán szabadúszó táncművész és koreográfus. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen és a Magyar Táncművészeti Főiskolán tanít. A Willany Leó Improvizációs Táncszínház egyik alapítója.

Gothár Márton

Gothár Márton szabadúszó operatőr és vágó. A Willany Leó Improvizációs Táncszínház egyik alapítója, fénytervezője.

alkotó – előadók

Bacsó Eszter

Bacsó Gabriella

Bagi Anna

Balázs Józsi

Barhács Claudia

Danfi Tímea

Dobrosi Laura
Vincze Erika

Gaál Júlia

Heim Roland

Horváth Máté
Jerome Li Thiao Te

Kancsó Luca

Keresztes Patrik

Kiss Rebeka
Lőrinc Katalin

Lukács Levente

Moldván Zsolt

Rácz Réka
Takács Lacek

Temesvári Zsófi

Titkos Flóra

Vadász Orsi